Saint John’s 2023 Symposium On Aging | IN DARKNESS AND IN LIGHT

Event Phone: 414-831-6905

Full Symposium On Aging registration is now closed.
However, seats are still available in the concurrent, practicum sessions 4A or 4B and 5A or 5B.

 

 

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
  • SESSION 1 — March 9, 9:00am — I Can Hardly Wait for Tomorrow — Speaker: Mark Doty, Poet, Essayist and Author (CEH: 1.5hrs)
     March 9, 2023
     9:00 am - 10:30 am Author of nine books of poetry, winner of the 2008 National Book Award, the Los Angeles Times Book Prize, the National Book Critics Circle Award, and the T.S. Eliot Prize in the UK. He is also the author of four memoirs, as well as a book about craft and criticism. Doty has received two NEA fellowships, Guggenheim and Rockefeller Foundation Fellowships, a Lila Wallace/Readers Digest Award, and the Witter Byner Prize.
  • SESSION 2 — March 9, 10:45am — On 4 Years of COVID: Viruses, Ethics & Art — Speaker: Craig M. Klugman, PhD (CEH: 1.25hrs)
     March 9, 2023
     10:45 am - 12:00 pm Vincent de Paul Professor of Bioethics and Health Humanities, Department of Health Sciences, DePaul University
  • Lunch Thursday — March 9, 12:00pm
     March 9, 2023
     12:00 pm - 1:00 pm Lunch will be served at Taylor’s
    Registration is required.

  • SESSION 3 — March 9, 1:00pm — Promoting Well-being Through Contemplative Practices: From Molecules to Minds, and on to Relationships — Speaker: Thaddeus Pace, PhD (CEH: 1.25hrs)
     March 9, 2023
     1:00 pm - 2:15 pm Associate Professor in the Colleges of Nursing (Division of Biobehavioral Health Science), Medicine (Department of Psychiatry), and Science (Department of Psychology), University of Arizona, Tucson
  • SESSION 4A — March 9, 2:30pm — The Art of Mindfulness — Speaker: Hope Heavenrich (CEH 1.5hrs)
     March 9, 2023
     2:30 pm - 4:00 pm Museum educator and founder Art Matters with Hope focusing on education, professional development and well-being.
  • SESSION 4B — March 9, 2:30pm — Strengthening Our Resilience Muscles — Speaker: The Rev. Dr. Scott Stoner (CEH 1.5hrs)
     March 9, 2023
     2:30 pm - 4:00 pm President and Executive Director of the Samaritan Family Wellness Foundation. He is a Licensed Marriage and Family Therapist and an Episcopal minister.
  • SESSION 5A — March 10, 9:00am (Virtual Lecture) — The Wisdom of Care for Aging and Human Development: The Art of Living and Dying — Speaker: Arthur Kleinman, MD (CEH 1.25hrs)
     March 10, 2023
     9:00 am - 10:15 am Professor of Global Health and Social Medicine and of Psychiatry at Harvard Medical School and the Esther and Sidney Rabb Professor of Anthropology in Harvard’s Faculty of Arts and Sciences
  • SESSION 5B — March 10, 9:00am — Embracing Wisdom: Compassion, Resilience and Emotional Awareness in Aging — Speaker: M. Bento Soares, PhD (CEH 1.25hrs)
     March 10, 2023
     9:00 am - 10:15 am Professor of Cancer Biology and Pharmacology at the University of Illinois College of Medicine at Peoria
  • SESSION 6 — March 10, 10:30am — Spirit, Resistance and Resilience — Speaker: Tink Tinker, PhD (CEH 1.5hrs)
     March 10, 2023
     10:30 am - 12:00 pm American Indian scholar, Professor Emeritus, Iliff School of Theology
  • Lunch Friday — March 10, 12:00pm
     March 10, 2023
     12:00 pm - 1:00 pm Lunch will be served at Taylor’s
    Registration is required.

  • SESSION 7 — March 10, 1:00pm — Nuggets by Day and Gems by Night: Lessons from Suffering — Speaker: Bishop Rudolph W. McKissick, Jr. (CEH 1.5hrs)
     March 10, 2023
     1:00 pm - 2:30 pm Senior Pastor, Bethel Church, Jacksonville, Florida

Venue:  

Venue Phone: 414-272-2022

Venue Website:

Address:
1840 N. Prospect Ave, Milwaukee, Wisconsin, 53202, United States